21.05.2010 13:15

Junioři Vajgaru se na jednu sezónu stěhují do Veselí nad Lužnicí

J i n d ř i c h ů v H r a d e c - Již v průběhu loňské sezóny se ozývaly hlasy, které vyčítavým způsobem komentovaly nízký počet hráčů v týmu juniorů a jeho boje o udržení ligové příslušnosti. Klub se rozhodl tuto situaci řešit, aby se neopakovala nervozita sezóny letošní. V níže uvedeném článku si můžete přečíst oficiální vyjádření klubu k zapůjčení juniorské ligové licence do Veselí nad Lužnicí.

V první fázi jsme se logicky zaměřili na možné složení družstva juniorů z vlastních odchovanců. Výsledek byl bohužel nepříjemný, nicméně jasně zobrazoval realitu – 8 odchovanců, jež by mohli příští sezónu hrát za juniory. To je opravdu málo. Proto jsme začali zvažovat další možnosti aby naši hráči mohli samozřejmě pokračovat v hokeji, avšak za logičtějších podmínek, než hrát ligu juniorů v J. Hradci, s tím, že by bylo nutné sehnat minimálně dalších 12 cizích hráčů na doplnění kádru!

Jako ideální jsme viděli model zapůjčení licence do klubu, který je v okolí J. Hradce, aby tam mohli hradečtí junioři dojíždět a má silný ročník, resp. stabilizovaný kádr juniorů. Oslovili jsme a následně vstoupili do jednání s klubem TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí, který v loňské sezóně vyhrál juniorskou krajskou soutěž a postoupil do kvalifikace o 1. ligu, a náš záměr jsme jeho vedení presentovali. Jelikož jejich juniorské družstvo disponuje cca 20 hráči, uvítali naši nabídku a po několika jednáních, během nichž se řešily především provozní záležitosti, zejména faktické zapojení našich hráčů, došlo k dohodě o zapůjčení licence, kterou musí 26. května posvětit výkonný výbor ČSLH.

Takže k čemu vlastně došlo. Byla zapůjčena licence na 1. Ligu juniorů na 1 sezónu do Veselí nad Lužnicí přičemž:
- junioři dostali nabídku absolvovat letní přípravu se staršími dorostenci pod vedením pana Kamíra
- v průběhu letní přípravy proběhne první setkání s trenérem juniorů Veselí a zástupce vedení klubu týkající se načasování faktického zapojení se našich juniorů do nového družstva
- junioři budou mít možnost absolvovat přípravu na ledě s naším „A“ týmem nebo družstvem staršího dorostu
- v průběhu sezóny budou moci trénovat opět s naším „A“ týmem nebo družstvem staršího dorostu
- dojíždět do Veselí by dle předběžných dohod měli naši hráči 2x týdně na trénink a o víkendu k utkáním
- junioři nebudou platit příspěvky ani u Vajgaru ani ve Veselí, přičemž si budou krýt náklady na dopravu (které v žádném případě nepřevýší částku vybíranou na příspěvcích)
- po sezóně přistoupíme k vyhodnocení této spolupráce a rozhodneme, zda se soutěž znovu převede do J. Hradce nebo se bude další sezónu opět pokračovat ve Veselí (což je samozřejmě smluvně ošetřeno stejně jako případný sestup Veselí v příští sezóně).

Současně jsme byli ujištěni zástupci vedení veselského klubu, že se pokusí doplnit naše mužstvo staršího dorostu jejich talentovanými hráči.

Věříme, že výše uvedený model řešení je nejlepší možný vzhledem k současné situaci mládeže občanského sdružení a pro všechny zúčastněné akceptovatelný.

Štěpán Poláš, předseda představenstva KLH Vajgar J. Hradec a. s.

 

Převzato z: www.klhvajgar.cz

 

—————

Zpět



TOPlist